Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme fornyelse og utvikling i forskningen innenfor alle fag og tematiske områder. Prosjektene skal bidra til viktig ny innsikt i den internasjonale kunnskapsfronten, og kan være med eller uten ambisjoner om anvendelse på kort eller lang sikt.
Formålet med utlysningen er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten innenfor temaene angitt i utlysningen. Utlysningen retter seg derfor mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Formålet med utlysningen er å gi forskere mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt innenfor temaene angitt i utlysningen. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Formålet er å flytte forskningsfronten innenfor klima og jordsystemet gjennom tverrfaglige prosjekter med større tildelinger. Vi støtter forskere fra forskjellige fag som sammen vil frembringe ny kunnskap som ikke ville vært mulig å oppnå uten tverrfaglig samarbeid. Søkerne må ha vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Vi lyser kun ut midler til temaet Banebrytende forskning (FRIPRO) i denne utlysningen.
Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt.
Vi lyser ikke ut midler til temaet Banebrytende forskning (FRIPRO) i denne utlysningen.
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten. Utlysningen retter seg derfor mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, to til sju år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Vi støtter forskere fra forskjellige fag som sammen vil frembringe ny kunnskap som ikke ville vært mulig å oppnå uten tverrfaglig samarbeid. Søkerne må ha vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Utlysningen er rettet mot effektiv forvaltning knyttet til dyrehelse og dyrevelferd. Vi trenger mer kunnskap om hva som er drivere for god dyrevelferd og om effektene av ulike forvaltningsmessige tiltak og virkemidler. Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med utlysningen er å oppnå radikalt ny teknologiutvikling gjennom grensesprengende forskning på tvers av de muliggjørende teknologiene. Bare forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten. Utlysningen er åpen for søknader innenfor alle fag- og forskningsområder.
Formålet er å fremme internasjonal mobilitet og karriereutvikling blant forskere tidlig i karrieren, og bidra til kunnskapsoverføring til norske forskningsmiljøer.
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte forskningsfronten. Utlysningen retter seg mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet og er åpen for alle fag- og forskningsområder.
Støtten skal gi talenter under 40 år mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere tidlig i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Formålet er å fremme internasjonal mobilitet og karriereutvikling blant forskere tidlig i karrieren, og bidra til kunnskapsoverføring til norske forskningsmiljøer. Utlysningen retter seg mot forskere på postdoktornivå, som skal tilbringe to år ved en utenlandsk forskningsorganisasjon og det tredje året ved en norsk. Utlysningen er åpen for alle fag- og forskningsområder.
Formålet er å flytte forskningsfronten gjennom tverrfaglige prosjekter med større bevilgninger. Vi støtter forskere fra forskjellige fag som sammen vil frembringe ny kunnskap som ikke ville vært mulig å oppnå uten tverrfaglig samarbeid.
Godkjente forskningsorganisasjoner i samarbeid med offentlig sektor, næringsliv, andre offentlige organisasjoner og/eller private organisasjoner kan søke.Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge kompetanse og kompetansemiljøer som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøene og de som representerer den samfunnsutfordringen det søkes om midler til.
Prosjektene skal bidra til et bedre kunnskapsgrunnlag om og videreutvikling av forsknings- og innovasjonspolitikken, som styrker dialog og samspill mellom forskere og brukere og stimulerer til offentlig debatt om forsknings- og innovasjonsspørsmål.
Målet med utlysningen er å fortsette og bygge kompetanse og volum innenfor kunstig intelligens, robotikk og autonomi med tilhørende systemer. Innsatsen skal resultere i at forskningsfronten flyttes, sørge for viktig kompetansebygging og skape nye muligheter for mennesker og samfunn på kortere og lengre sikt.
Hensikten med støtten er å stimulere forskningsorganisasjoner til å samarbeide med relevante samfunns- og næringsaktører for å utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som er nødvendig for å møte viktige samfunnsutfordringer. Vi krever at dere samarbeider med minst to relevante aktører utenfor forskningssektoren.
Hensikten med støtten er å stimulere forskningsorganisasjoner til å samarbeide med næringslivet for å bygge kunnskap som næringslivet og samfunnet trenger for å løse store samfunns- og næringsutfordringer. Vi krever at næringslivet bidrar med kontantfinansering i prosjektene.
Utlysningen er rettet mot godkjente forskningsorganisasjoner og midlene skal gå til samarbeidsprosjekter med partnere fra frivillig sektor, ideelle stiftelser, offentlig sektor og/eller private aktører.
Formålet med utlysningen er å utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer.
Formålet med utlysningen er å oppnå radikalt ny teknologiutvikling på tvers av de muliggjørende teknologiene. Søker må være en godkjent norsk forskningsorganisasjon i forpliktende samarbeid med relevante aktører i offentlig sektor, frivillige organisasjoner, næringsliv og/eller andre private organisasjoner.
Målet med utlysningen er å styrke forskning, forskningskompetanse og samarbeid om FoU-oppgaver som er sentrale for museene. Bare godkjente forskningsorganisasjoner kan søke, i samarbeid med museer utenfor forskningssektoren.
Utlysningen er rettet mot godkjente forskningsorganisasjoner og midlene skal gå til samarbeidsprosjekter med tjenester og offentlige myndigheter innenfor justissektoren, familie- og oppvekstsektoren og/eller barnevernet.
Midlene skal gå til samarbeidsprosjekter som forsker på implementering av kunnskapsbaserte tiltak rettet mot barn, unge og familier i barnevern og/eller familievern. Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet er å utvikle ny kunnskap om tiltak som bidrar til å forstå, håndtere og forebygge utvikling av antimikrobiell resistens (AMR) i et én helse-perspektiv nasjonalt og globalt. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i samarbeid med ikke-forskningsorganisasjoner fra Norge og/eller utviklingsland (LLMIC-land), India og Kina, kan søke.
Målet er å støtte forskning på bedre helse for sårbare grupper i lav- og lavere mellominntektsland (LLMICs). Forskningen må være relevant for Bærekraftsmål 3 "God helse for alle" og delmålene under dette. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i faktisk samarbeid med relevante aktører i offentlig sektor, frivillige organisasjoner og/eller private organisasjoner, kan søke.
Målet med utlysningen er å gi tilskudd til prosjekter som ledes av forskningsinstitutter.. Prosjektene som lyses ut her skal utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som kan bidra til grønn omstilling i næringslivet.
Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøer og aktører utenfor forskningssektoren som representerer samfunnets og/eller næringslivets behov for kunnskap og forskningskompetanse.
Bedrifter og offentlig sektor kan søke.
Formålet med søknadstypen er verdiskaping og fornyelse i næringsliv og offentlig sektor. Prosjektene skal bidra til økt konkurranseevne i nytt og eksisterende næringsliv, styrke omstillingsevne i norsk økonomi og offentlig sektor samt å bedre samspill og kunnskapsoverføring på tvers av aktører.
Formålet er å finansiere forskning og innovasjon som er forankret i de kommunale helse- og omsorgstjenestenes behov. Kommuner, fylkeskommuner og forskningsorganisasjoner kan søke om midler gjennom denne utlysningen.
Utlysningen Innovasjonsprosjekt i næringslivet er rettet mot bedrifter og midlene skal gå til innovasjonsprosjekter med omfattende innhold av forskning og utvikling (FoU).
Formålet med utlysningen er å stimulere bedrifter til større satsing på demonstrasjon og verifisering av teknologi som kan bidra til innovasjon og bærekraftig verdiskaping i tråd med deres forretningsstrategi. Utlysningen omfatter tematikk innenfor petroleum, maritim industri og landbasert mat, miljø og bioressurser.
Formålet med utlysningen er å stimulere til at flere bedrifter med liten eller ingen erfaring med forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) tar forskning i bruk i sitt innovasjonsarbeid.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke om støtte til et offentlig sektor-ph.d.-prosjekt. Et OFFPHD-prosjekt er et samarbeidsprosjekt mellom en offentlig virksomhet og en gradsgivende institusjon. Doktorgradsprosjektet skal være relevant for den offentlige virksomheten og utføres av en ansatt.
Nærings-ph.d.-ordningen skal bidra til å øke forskningsinnsatsen og den langsiktige kompetansebyggingen i bredden av norsk næringsliv gjennom rekruttering av doktorgradskandidater.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke om støtte til et Offentlig sektor-ph.d.-prosjekt. Et OFFPHD-prosjekt er et samarbeidsprosjekt mellom en offentlig virksomhet og en gradsgivende institusjon. Doktorgradsprosjektet skal være relevant for den offentlige virksomheten og utføres av en ansatt.
Bedrifter kan søke om midler fra PILOT-E. Vi støtter prosjekter med en realistisk plan for å bringe innovative løsninger fra idé til marked. Tilskudd og støtte til forsknings- og utviklingsarbeidet kommer fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Gassnova. Sluttkunden som skal ta i bruk den nye løsningen vil i tillegg kunne kvalifisere for finansiering fra Enova.
Formålet med denne Pilot-T-utlysningen er å få nye, smarte mobilitetsløsninger raskere i bruk gjennom å utvikle og teste og/eller pilotere teknologier, tjenester og forretningsmodeller med potensial til å påvirke fremtidens transportsystem slik at det blir effektivt, miljøvennlig og trygt. Det er bedrifter som kan søke om støtte fra Pilot-T.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke støtte til FoU-prosjekter for innovasjon i tjenester, infrastruktur og forvaltning. Prosjektene skal føre til verdiskaping for offentlig sektor og dens brukere.
Pilot Helse gir virksomheter i offentlig sektor og bedrifter støtte til ambisiøse og krevende innovasjonsløp sammen med andre relevante samfunnsaktører.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke støtte til innovative anskaffelser for innovasjon i tjenester, infrastruktur og forvaltning. Prosjektene skal føre til verdiskaping for offentlig sektor, næringsliv og brukere av offentlige tjenester.
Siste frist for innsending av søknad er 7. juni 2023, kl. 23.59.
Innovasjonsprosjekt i næringslivet er rettet mot bedrifter, og midlene skal gå til innovasjonsprosjekter med omfattende innhold av forskning og utvikling (FoU).
Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Siva lyser ut inntil 630 millioner kroner til nye treårige Grønn plattform-prosjekter som skal ha oppstart tidlig i 2024. Bedrifter og forskningsinstitutter kan søke.
Formålet med utlysningen er å stimulere bedrifter til større satsing på demonstrasjon og verifisering av teknologi som kan bidra til innovasjon og bærekraftig verdiskaping i tråd med deres forretningsstrategi. Årets utlysning omfatter kun tematikk innenfor petroleum.
Bedrifter kan søke om støtte fra Pilot-T. Formålet er å få nye, smarte mobilitetsløsninger raskere i bruk gjennom å utvikle og teste og/eller pilotere teknologier, tjenester og forretningsmodeller med potensial til å påvirke fremtidens transportsystem slik at det blir effektivt, miljøvennlig og trygt.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke støtte til prosjekter for innovasjon i tjenester, infrastruktur og forvaltning. Prosjektene skal føre til verdiskaping for offentlig sektor og dens brukere.
Bedrifter kan søke om midler fra PILOT-E. Vi støtter prosjekter med en realistisk plan for å bringe innovative løsninger fra idé til marked. Tilskudd og støtte til forsknings- og utviklingsarbeidet kommer fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Sluttkunden som skal ta i bruk den nye løsningen vil i tillegg kunne kvalifisere for senere finansiering fra Enova.
Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Siva lyser ut inntil 750 millioner kroner for nye treårige Grønn plattform-prosjekter som skal ha oppstart tidlig i 2023. Bedrifter og forskningsinstitutter kan søke.
Formålet med utlysningen er å støtte arbeidet med å akselerere utviklingen av bærekraftig fôr til husdyr og fisk. Bedrifter kan søke om midler til prosjekter med en realistisk plan for å bringe innovative løsninger fra idé og ut i markedet. Utlysningen er et samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Siva og Enova.
Bedrifter kan søke om midler fra PILOT-E. Ordningen omfatter helhetlige prosjekter med en realistisk plan for å bringe innovative løsninger fra idé og ut i markedet. Tilskudd og støtte til forsknings- og utviklingsarbeidet kommer fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Sluttkunden som skal ta i bruk den nye løsningen, vil i tillegg kunne kvalifisere for senere finansiering fra Enova.
Grønn plattform er en ny satsing som gir næringslivet og forskningsinstitutter midler til forsknings- og innovasjonsdrevet grønn omstilling. Målet med satsingen er å skape samfunnsøkonomisk lønnsomt og bærekraftig næringsliv som bidrar til grønn omstilling. For å møte disse utfordringene gir Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Siva og Enova et koordinert offentlig tilbud til prosjekter som fører til grønn omstilling.
Skisser fungerer som en dialog mellom søker og Forskningsrådet for å avklare om en prosjektidé er relevant for en konkret utlysning eller ikke. Skisser kan være både frivillige og obligatoriske, det kommer an på utlysningen den er knyttet til.
I samarbeid med Forskningsrådet stiller Kystvakten skipstid til rådighet for norske forskningsinstitusjoner som ønsker å utføre feltarbeid til havs som ledd i et forskningsprosjekt.
Forskningsrådet lyser ut midler til fire til seks femårige KI-sentre, innenfor en ramme på 850 millioner kroner. For å kunne sende søknad til hovedutlysningen, må det sendes inn skisse innen fristen 7. juni 2024.
I samarbeid med Forskningsrådet stiller Kystvakten skipstid til rådighet for norske forskningsorganisasjoner som ønsker å utføre feltarbeid til havs som ledd i et forskningsprosjekt.
Siste frist for innsending av skisse er 21. juni 2023, kl. 23.59.
Forskningsrådet lyser ut midler fra Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur (INFRASTRUKTUR). For å kunne sende søknad til hovedutlysningen, må dere sende inn skissen innen fristen 21. juni 2023.
Forskningsrådet lyser ut midler til nye forskningssentre for miljøvennlig energi. For å kunne sende søknad til hovedutlysningen, må det sendes inn skisse innen fristen midnatt 10. mai 2023.
I samarbeid med Forskningsrådet stiller Kystvakta skipstid til rådighet for norske forskningsorganisasjoner som ønsker å utføre feltarbeid til havs som ledd i et forskningsprosjekt.
Skissen kvalifiserer til å sende inn en fullstendig søknad til Grønn plattforms hovedutlysning med søknadsfrist 21. september 2022. Norske bedrifter og norske forskningsinstitutter kan sende inn skisse.
Denne skisseutlysningen kvalifiserer til å sende inn fullstendig søknad til utlysningen Forskningssenter for petroleum. Søkere som ikke har sendt inn en skisse til skissefristen, kan heller ikke søke midler gjennom hovedutlysningen. Godkjente norske forskningsorganisasjoner kan sende skisse.
Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke. Mange utlysninger krever samarbeid med næringsliv eller aktører i offentlig sektor.
Formålet med søknadstypen er konsentrert og langsiktig satsing for å styrke og videreutvikle fremragende og nyskapende forsknings- og innovasjonsmiljøer eller for å bygge opp forskningsmiljøer på strategisk viktige områder. Forskningssenter er ramme for utlysing innenfor flere ulike senterordninger som enten skal støtte de beste miljøene og lede til grensesprengende forskning og nyskapende innovasjon eller styrke prioriterte områder.
Formålet er å styrke Norges kunnskapsberedskap innenfor norsk som fagspråk gjennom en langsiktig satsing på norsk språkforskning. Utlysningen retter seg mot norske fag- og forskningsmiljøer innenfor aktuelle disipliner.
Utlysningen skal kvalifisere søknader som skal gå videre til trinn 2. SFI skal styrke innovasjonsevnen i næringslivet gjennom langsiktig forskningssamarbeid mellom forskningsorganisasjoner og bedrifter gjerne også i samarbeid med offentlig sektor.
Vi lyser ut midler til å etablere inntil tre nye forskningssentre innenfor temaet utsatte barn og unge. Lærerutdanningene og relevante helse- og velferdsutdanninger kan søke.
Sentrenes hovedaktivitet skal være innenfor teknologisk forskning, og samfunnsvitenskapelige og miljøfaglige problemstillinger skal integreres i senterets forskningsaktivitet. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i forpliktende samarbeid med partnere fra andre forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor kan søke.
Vi lyser ut 45 millioner til etablering av et forskningssenter for geopolitikk. Midlene skal gå til anvendt forskning om utenriks og sikkerhetspolitikk med faglig og geografisk tyngdepunkt rettet inn mot Kina. Vi forutsetter at fagmiljøer innenfor samme fagfelt samarbeider om å utarbeide en felles søknad om ett senter.
Vi ønsker å styrke Norges kunnskapsberedskap innenfor det nukleære området ved å opprette ett til to nasjonale sentre. Norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Forskningsrådet utlyser midler til to sentre for skatteøkonomisk forskning. Sentrene skal utvikle kunnskapen om skatt og økonomi og å bidra til et sterkt faglig miljø for skatteøkonomisk forskning i Norge. Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med utlysningen er å etablere to forskningssentre for integrering av EØS-rett i norsk rett. Rettsvitenskapelige miljøer som tilbyr mastergrad kan søke.
Vi lyser ut midler for å etablere et Forskningssenter for miljøvennlig energi (FME) innenfor ren hydrogen og hydrogenbaserte energibærere. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i forpliktende samarbeid med partnere fra andre forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor, kan søke.
SFF-ordningen gir Norges fremste vitenskapelige miljøer muligheten til å organisere seg i sentre for å nå ambisiøse vitenskapelige mål gjennom samarbeid og med langsiktig grunnfinansiering. Trinn 2 er en lukket utlysning og kun inviterte søkere som ble utvalgt i trinn 1, kan søke.
Formålet med utlysningen er å etablere inntil to nye forskningssentre for petroleum. Forskningssentrene skal styrke kapasitet og kompetanse med sikte på å løse definerte og avgrensede utfordringer for utnyttelse av petroleumsressursene på norsk sokkel.
Vi lyser ut midler til å etablere Forskningssenter for klinisk behandling (FKB). Bare søkere som har sendt inn obligatorisk skisse til fristen 06.01.2021, kan søke. Søker må være en godkjent norsk forskningsorganisasjon med tilgang til pasienter i forpliktende samarbeid med relevante aktører.
Formålet med utlysningen er å etablere et forskningssenter for spesialpedagogikk og inkluderende praksis. Senteret er en langsiktig satsing som skal ha som overordnet mål å styrke den spesialpedagogiske forskningen i Norge.
Teknologioverføringskontorer (TTO), godkjente forskningsorganisasjoner og mikroselskaper med utspring fra forskningsorganisasjoner og/eller TTO kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme økt kommersiell anvendelse av offentlig finansiert forskning i Norge. Prosjektene skal avklare usikkerhet knyttet til den kommersielle anvendelsen av lovende forskningsresultater, spørsmål som ved å forbli uløst, hindrer prosjektet i å komme videre i kommersialiseringen.
Formålet med Tidligfase teknologioverføring er å styrke den tidlige fasen av kommersialiseringsarbeidet hos forskningsorganisasjonene, den såkalte TTO-funksjonen. Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med et verifiseringsprosjekt er å modne og validere nye teknologier fra laboratoriet til relevante anvendelsesmiljøer. Godkjente forskningsorganisasjoner, TTO-er og oppstartsselskaper med utspring fra godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med et kvalifiseringsprosjekt er å gjennomføre innledende undersøkelser av det kommersielle potensialet i forskningsresultater. Godkjente forskningsorganisasjoner, TTO-er og oppstartsselskaper med utspring fra godkjente forskningsorganisasjoner, kan søke.
Formålet med et verifiseringsprosjekt er å redusere teknologisk og markedsmessig usikkerhet i prosjektet. Godkjente forskningsorganisasjoner, TTO-er og oppstartsselskaper med utspring fra godkjente forskningsorganisasjoner, kan søke.
Formålet med et kvalifiseringsprosjekt er å gjennomføre innledende undersøkelser av mulige anvendelsesmuligheter. Godkjente forskningsorganisasjoner, TTO-er og oppstartsselskaper med utspring fra godkjente forskningsorganisasjoner, kan søke.
For årene 2023 og 2024 lyser vi ut 100 millioner kroner til tidligfase teknologioverføring, rettet mot forskningsorganisasjoner som har sendt inn kommersialiseringssøknader til Forskningsrådet de siste fem årene.
Godkjente forskningsorganisasjoner og offentlig finansierte forvaltere av forskningsinfrastruktur som samarbeider nært med norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme og styrke infrastruktur som bidrar til nyskapende forskning og utvikling. Prosjektene skal føre til at norske forskningsmiljøer og næringsliv har tilgang til relevant og oppdatert infrastruktur som understøtter forskning av høy kvalitet.
Utlysningen gjelder støtte til etablering og/eller oppgradering av forskningsinfrastruktur av nasjonal viktighet, og inkluderer norsk deltakelse i samarbeid om etablering eller oppgradering av internasjonale forskningsinfrastrukturer. Årets utlysning gir også mulighet for å søke om støtte til forprosjekter. Bare de som deltok i den obligatoriske skisserunden kan søke.
Godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger kan søke.
Formålet med søknadstypen er å finansiere planlegging av, samarbeid om, koordinering av og formidling fra FoU-aktiviteter. Prosjektene skal for eksempel støtte opp om mobilitet, nasjonale og internasjonale nettverk, publisering, dialog og formidling knyttet til FoU-aktiviteter.
Forskningsorganisasjoner og helseforetak kan søke om støtte til prosjektetablering rettet mot Horisont Europa, inkludert partnerskapene, for perioden 2025, 2026 og 2027.
Forskningsrådet lyser ut midler til å etablere inntil syv nye forskerskoler. Forskerskolene skal samarbeide med en eller flere virksomheter, f.eks. aktører fra næringslivet eller offentlig sektor, med mål om å styrke arbeidslivsrelevansen i doktorgradsutdanningen.
Formålet med utlysningen er støtte til feltarbeid på Svalbard for master- og doktorgradsstudenter. Mer etablerte forskere som ikke allerede er etablert på Svalbard kan også søke.
Formålet med utlysningen er å få flere forskere til å ta et forskningsopphold i utlandet og skape mer internasjonalt samarbeid. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren.
"Forsker til låns" skal øke samarbeidet mellom bedrifter og FoU-miljøer. Ordningen passer for små og mellomstore bedrifter som har bruk for økt forskerkompetanse internt i bedriften i en periode og for forskere som ønsker å bli bedre kjent med næringslivets utfordringer og bidra i bedrifters FoU-arbeid.
Emerging Leaders er et utviklingsprogram for unge forskere med mål om å skape nettverksbygging, lederutvikling og faglig innføring i sentrale muligheter og utfordringer i nordområdene og Arktis spesielt. Emerging Leaders arrangeres i forkant av konferansen Arctic Frontiers 2022 i Tromsø.
Midlene skal støtte kommunikasjons- og formidlingsprosjekter som bidrar til økt havforståelse. Prosjektene skal formidle forskningsbasert kunnskap knyttet til hav og havforskningstiåret.
Prosjektetableringsstøtte for næringsliv og offentlig sektor innenfor Grønn luftfart, Støtten skal stimulere norske luftfartsaktører til å søke Forskningsrådets nasjonale utlysninger av midler til innovasjon.
Pågående prosjekter som forsker innenfor temaene kunstig intelligens (KI), autonomi og/eller kvanteteknologi kan søke om tilleggsmidler for å gjennomføre aktiviteter som fører til kompetanse- og resultatoverføring til forsvarssektoren. Godkjente norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet er å dekke medlemsavgiften for godkjente forskningsorganisasjoner og offentlig finansierte forvaltere av forskningsinfrastruktur som samarbeider nært med norske forskningsorganisasjoner som kan dokumentere medlemskap i stiftelsen European Open Science Cloud (EOSC AISBL).
Du kan søke om støtte til forskningsopphold og feltarbeid for norske forskningsinstitusjoner på Svalbard som tar for seg bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og mer bærekraftig marin forskning, samt støtte til innovativ forskning som inngår i flaggskipene i Ny-Ålesund.
Utlysningen skal stimulere til samarbeids- og nettverksaktiviteter for å styrke internasjonalt samarbeid i Svalbardforskningen gjennom workshops, møteplasser og pilotstudier.
Vi lyser ut midler til forprosjekt for nye store nasjonale forskningsinitiativer rettet mot polare strøk i endring.
Dette er en såkalt rettet utlysning. Midlene skal gå til GoNorths forskningstokt med FF Kronprins Haakon høsten 2022. Det er bare SINTEF som kan søke.
Dette er en utlysning av midler til forprosjekter som skal berede grunnen for hovedprosjekter. Målet med forprosjektene skal være å utvikle et hovedprosjekt som er godt forankret hos samarbeidspartnerne og brukerne. I forprosjektene skal dere også identifisere eller avklare behovene og kartlegge framtidige muligheter for anskaffelse og implementering. Et innvilget forprosjekt er en forutsetning for å kunne søke hovedprosjekt.
Forskere fra Norge og Frankrike kan få støtte til korte forskningsopphold for å utvikle eller starte felles forskningsprosjekter. Søknadsfristen i Frankrike er flyttet fra 18. september til 25. september 2024. Søknadsfrist på norsk side er uendret.
I denne siste perioden av Horisont Europa vil vi etablere nye eller videreutvikle etablerte nettverk som innretter seg faglig etter klyngene i Horisont Europa. Vi vil prioritere å ha god faglig spredning på nettverkene og oppfordrer til nasjonalt samarbeid om nettverkssøknader innenfor hovedtemaene i Horisont Europa.
Utlysningen er rettet mot FME-er etablert i 2016 og FME på vindenergi etablert i 2021. FME-ene skal bidra til arbeidet med en studie av effekter av energiforskning. Dere kan søke om midler til arbeid med dokumentasjon av effekter og resultater fra FoU-prosjekter innenfor senterets tematiske område. Arbeidet skal omfatte prosjekter som har fått midler gjennom FME, ENERGIX og CLIMIT.
Vi lyser ut midler til et ettårig prosjekt som skal kartlegge den mest relevante forskningen og avdekke de viktigste kunnskapshullene om bærekraftig fôr til husdyr i Norge. Godkjente norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Målet med utlysningen er å støtte norske aktører som har ledende roller i europeiske nettverk innen CO2-håndtering.
Gjennom denne utlysningen kan dere søke om støtte til arrangement under Forskningsdagene. Arrangementet skal være en møteplass for formidling av forskning og forskningsresultater, gjerne på nye og kreative måter som passer til festivalkonseptet. Arrangementet kan være både fysisk og digitalt.
Støtte til koordinering og nettverksaktiviteter på Svalbard.
Hovedprioriteten i denne utlysningen er å fremme karriereutvikling innen polarforskning blant studenter og forskere på et tidlig stadium i deres karriere, som ikke allerede er etablert på Svalbard, registrert ved eller tilknyttet norske forskningsorganisasjoner.
Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke midler til etablering og gjennomføring av læringsarena for teknologikonvergensporteføljen. Vi ønsker at ulike fagområder som humaniora og/eller samfunnsvitenskap og teknologi inngår i søknaden.
Formålet med utlysningen er å finansiere både et kompetansesenter og enkeltprosjekter som skal utvikle innovative tiltak rettet mot kjønnsbalanse, mangfold og inkludering ved institusjonene. Prosjektene skal inngå i et nettverk som utveksler erfaringer og oppdateres på nye ideer, metoder og teorier på feltet. Nettverket skal koordineres av kompetansesenteret.
Støtte til nettverk for kompetansebyggende tiltak for ukrainske forskere og forskningsinstitusjoner. Støtten skal bidra til å fremme kunnskap om Ukraina i Norge hos relevante målgrupper som politiske miljøer, forvaltning, media og allmennheten.
Vi lyser ut midler til ett prosjekt for analyse og videreutvikling av Forskningsrådets tidsserier som måler befolkningens holdninger til forskning
Forskere fra Norge kan få støtte til korte opphold i Frankrike for å starte opp og utvikle felles nye forskningsprosjekter. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i samarbeid med forskningsorganisasjoner i Frankrike kan søke.
Støtte til nettverks- og kompetansebyggende aktiviteter som bidrar til å bygge kunnskap om planlegging, gjennomføring og evaluering av folkeforskningsprosjekter i Norge. Forskningsinstitusjoner, offentlig sektor og frivillig sektor kan søke.
Rammebevilgningen skal gi et økonomisk bidrag og legge til rette for samspill med nasjonalt støtteapparat, slik at norske forskningsorganisasjoner og helseforetak tar ut sitt potensial i Horisont Europa.
Utlysningen har som mål å stimulere til samarbeids- og nettverksaktiviteter som styrker internasjonalt samarbeid i forskningen på Svalbard og setter dette i et pan-arktisk perspektiv.
Formålet med forskningsopphold i Norge for gjesteforskere er å legge til rette for mer internasjonalt samarbeid.
Svalbard Science Forum (SSF) lyser ut midler til feltarbeid på Svalbard og Jan Mayen til masterstudenter, doktorgradsstudenter og forskere som er tilknyttet eller samarbeider med norske forskningsorganisasjoner.
Vi vil finansiere ett prosjekt som skal resultere i en kunnskapsstatus-rapport om miljøgifter i plast. Bare godkjente norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet er å gi støtte til oppfølgingstiltak etter Evaluering av rettsvitenskapelig forskning i Norge (JUREVAL). Støtten skal gå til nettverksaktiviteter som vil styrke fagutvikling og faglig fornyelse ved de evaluerte organisasjonene og i forskergruppene deres.
Pilot Helse gir virksomheter i offentlig sektor og bedrifter støtte til ambisiøse og krevende innovasjonsløp sammen med andre relevante samfunnsaktører. I denne utlysningen kan dere søke om midler til forprosjekt.
Forskningsrådet ønsker at resultater fra offentlig finansiert forskning er åpent tilgjengelig. Gjennom STIM-OA-ordningen skal Forskningsrådet bidra til å lette overgangen til åpen publisering. Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke om støtte.
En førkommersiell anskaffelse er en innovativ anskaffelse med forskning, der offentlige virksomheter utfordrer næringsliv og forskere til å skape innovasjoner som dekker deres behov. Forprosjektmidlene gir offentlig virksomheter støtte til å forberede en førkommersiell anskaffelse. Dere kan søke om forprosjektmidler til og med 2. mai 2022.
Det vil bli tildelt midler til ett prosjekt som skal levere en systematisk kunnskapsoppsummering. Oppsummeringen skal omfatte forskning om sammenhenger mellom terrestrisk arealbruk og miljø- og klimautfordringer i Norge. Kun godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Midlene skal gi offentlige virksomheter støtte til å forberede og utvikle innovasjonsprosjekter. Dere kan søke om forprosjektmidler til og med 2. mai 2022.
Norske forskningsorganisasjoner kan søke om midler til partnerskap med Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Russland, Sør-Afrika, Sør-Korea, USA. For denne utlysningen kan det også søkes om midler til partnerskap med Tyskland og Frankrike.
Svalbard Science Forum fordeler midler til samarbeidsprosjekter og workshops som bidrar til økt vitenskapelig kvalitet i Svalbardforskningen. Godkjente norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med utlysningen er å finansiere ett nasjonalt nettverk som koordinerer og bygger kompetanse innenfor nevroinformatikk og deltar i det internasjonale nevroinformatikknettverket International Neuroinformatics Coordinating Facility (INCF). Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Midlene skal gå til selvstendige tilleggsaktiviteter som støtter opp om, eller bygger på, et Horisont 2020- eller Horisont Europa-prosjekt, og skal ikke brukes til aktiviteter som allerede er dekket av EU. Forsterkningsmidler kan heller ikke brukes til forsknings-, utviklings- eller innovasjonsaktiviteter. Bare prosjekter som ikke har mottatt forsterkningsmidler før, kan søke.
Formålet med nettverksstøtten er å støtte én av institusjonene som har tatt opp lærerstipendiater gjennom ordningen offentlig sektor ph.d. med kostnader ved etablering og drift av et nasjonalt nettverk for disse lærerstipendiatene.
Vi lyser ut midler til å etablere samarbeid mellom forskningsmiljøer og aktører i offentlig og/eller privat sektor, med sikte på å søke midler til Kompetanse- og samarbeidsprosjekt innenfor antimikrobiell resistens i et én helse-perspektiv.
Formålet er å få til samarbeid om doktorgradsutdanning slik at kandidatene får en koordinert utdanning av god kvalitet som kvalifiserer for forskning og for annet arbeid som krever god vitenskapelig innsikt og kompetanse.
Forskningsrådet ønsker at resultater fra offentlig finansiert forskning er åpent tilgjengelig. Gjennom STIM-OA-ordningen skal Forskningsrådet bidra til å lette overgangen til åpen publisering. STIM-OA gjelder alle fagfelt. Forskningsorganisasjoner kan søke.
Rammebevilgningen skal bidra til at forskningsorganisasjoner og helseforetak kan dra nytte av mulighetene i EUs rammeprogram Horisont Europa. Bevilgningen skal benyttes til strategisk arbeid, påvirknings- og posisjoneringsarbeid, kompetansebygging og utarbeiding av prosjektforslag.
Formålet med fellesutlysningen er å stimulere til økt samarbeid mellom norske og brasilianske bedrifter for å utvikle nye teknologier og tjenester innen miljøvennlig energi og offshore petroleumsvirksomhet.
Utlysningen er en prekvalifisering for å søke om midler gjennom Chips JUs utlysning av midler til et kompetansesenter i Norge på halvlederteknologier.
Midlene skal gå til internasjonale prosjekter innenfor CO2-håndtering. Foretak og godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Utlysningen har som mål å fremme samarbeid mellom kinesiske og norske forskere innenfor klimasystemforskning. Hensikten er å bidra til bedre klimaprognoser gjennom videreutvikling av metoder og modeller, økt forståelse av de ulike komponentene i klimasystemet og bedre innsikt i polarområdenes rolle.
Fellesutlysningen skal stimulere til økt samarbeid mellom norske og brasilianske bedrifter for å utvikle nye teknologier og tjenester rettet mot offshore petroleumsvirksomhet.
ACT (Accelerating CCS Technology) er et internasjonalt samarbeid hvor formålet er å støtte forskning, utvikling og demonstrasjon innenfor CO2-håndtering (CCUS).
Denne utlysningen er kansellert.
Styret for Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL) har vedtatt utlysning av strategiske instituttprogrammer for NOFIMA med en ramme på 350 millioner kroner.
Finansmarkedsfondet finansierer forskning og allmennopplysning innenfor finansmarkedsområdet. Fondets formål er å bidra til økt kunnskap om og forståelse for finansielle markeders virkemåte, og økt etisk bevissthet på finansmarkedsområdet. Godkjente, norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Forskningsrådet nominerer to kandidater til JSPS' Postdoctoral Fellowship for Research in Japan (Standard).
Japan Society for the promotion of Sciences (JSPS) mobilitetsprogram har som hovedformål å etablere og utvide kontakten mellom norske og japanske forskningsinstitusjoner. Forskningsrådet nominerer kandidater til programmet og sender inn søknadene på vegne av de nominerte kandidatene.
Finansmarkedsfondet finansierer forskning og allmennopplysning innen finansmarkedsområdet. Fondets formål er å bidra til økt kunnskap om og forståelse for finansielle markeders virkemåte, og økt etisk bevissthet på finansmarkedsområdet.
Her omtales internasjonale fellesutlysninger hvor Forskningsrådet finansierer sammen med andre land. Søknadsmottaket og søknadsbehandlingen foregår på en annen plattform en våre.
Partnerskapet for bærekraftig blå økonomi lanserer den andre internasjonale fellesutlysningen: Felles veier mot en klimanøytral, bærekraftig og motstandsdyktig blå økonomi: engasjere sivilsamfunn, akademia, politikere og industri.
JPI Oceans lyser ut inntil 6,8 millioner euro for å øke vitenskapelig kunnskap til støtte for politikk utforming på området utvinning av havbunnsmineraler. Økologiske, etiske og sosiale aspekter er viktige. Norge deltar med inntil 520 000 euro i utlysningen.
Målet med denne utlysningen er å finansiere tverrfaglige forsknings- og innovasjonsprosjekter som tar for seg den agroøkologiske omstillingen av både konvensjonelle og økologiske landbrukssystemer.
Utlysningen (JTC2024) vil finansiere forskning for å identifisere eller validere markører og mål for persontilpasset medisin i bredden. Konsortiene må være transnasjonale, tverrfaglige og transsektorielle og tydelig skissere persontilpasset medisin.
Forskningsrådet lyser ut 1 600 000 euro til norske forskere som vil delta i transnasjonalt forskningssamarbeid.
JPI Oceans sin utlysning på endringer av lys i marint miljø skal se på årsaker og økologiske konsekvenser av endringer i lysregime forårsaket av redusert lysgjennomtrengning i havet og menneskeskapt lys (kunstig lys).
Målet med utlysningen er å støtte multinasjonale forskningsprosjekter som bidrar til å bedre kunnskapen om hvordan livsstilsfaktorer kan bedre hjernehelsen.
Hvordan kan vi skape grønne innovasjoner som gir verdi for både næringslivet og fellesskapet? Det er konkurransekraft i å tenke nytt, spesielt når det er bygget på reell innsikt og behov. Å finne disse løsningene er utfordrende og krever friske perspektiver og samarbeidsformer. Men, hvordan skal vi gjøre det i praksis? DOGA kan hjelpe dere i gang.
Forskningsrådet lyser ut 22 000 000 kroner til norske forskere som vil delta i europeisk forskningssamarbeid om persontilpassede forebyggingsstrategier i helse- og omsorgstjenestene.
Målet med utlysningen er å finansiere forskningsprosjekter av høyeste internasjonal kvalitet og samfunnsrelevans med klar merverdi fra multilateralt samarbeid.
Utlysningen skal støtte forskning om biodiversitet for en bedre forståelse av vippepunkter, avveininger og underliggende mekanismer som har betydning for naturbaserte løsninger, herunder forutsetninger for effektiv implementering med hensyn til fordeler for naturmangfold, menneskers velferd og gjennomgripende samfunnsendringer.
CETPartnership har som mål å akselerere overgangen til fornybar energi og bidra til EUs mål om å bli det første klimanøytrale kontinentet innen 2050.
Transnasjonale konsortier inviteres til å sende inn humanioraledede søknader for å gi ny innsikt i fenomenet kriser i fortid og nåtid. Forskningen kan trekke på innsikter og metoder fra et bredt spekter av humanioradisipliner. Selv om prosjektene skal ledes av humanioramiljøer kan bidrag fra andre forskningsområder involveres der det er hensiktsmessig.
Formålet med utlysningen er å forbedre forståelsen av sammenhengene mellom klima-, miljø- og helse for å beskytte og fremme klodens og menneskelig helse i møte med klimaendringene.
Formålet er translasjonsforskning som vil resultere i bedre pasientbehandling innen kreft.
For å oppnå en vellykket grønn omstilling er ny og forskningsbasert kunnskap avgjørende. Dette nordisk-baltiske initiativet belyser tre temaer, som alle er viktige i arbeidet mot en rettferdig grønn omstilling.
Internasjonale fellesutlysninger
Stiftelsen Hästforskning (SHF) lyser ut midler til hesteforskning med søknadsfrist for skisser 29. mai kl 14.
Partnerskapet for bærekraftig blå økonomi lanserer den første internasjonale fellesutlysningen med tittelen "Veien videre: En sunn og bærekraftig blå økonomi for en bedre fremtid".
Initiativet International Joint Initiative for Research in Climate Change Adaptation and Mitigation fra The New Frontiers in Research Fund (NFRF), Canada, er et internasjonalt samarbeid om tilpasning og utslippsreduksjoner i sårbare samfunn.
Utlysningen er rettet mot forskningsutfordringer i grenseflaten mellom kulturarv og klimaendringer. Søknadsfristen er fredag 8. september 20:00 UTC.
Forskningsrådet lyser ut 10 millioner kroner til internasjonalt forskningssamarbeid om bærekraftige og motstandsdyktige jordbruks- og matsystemer.
Formålet med utlysningen er å støtte transnasjonalt forskningssamarbeid som vil produsere kunnskap for å støtte en best mulig bruk av skog og skogressurser, og balansere de mange fordelene for samfunn, klima, miljø og økonomi.
Målet med utlysningen er å legge til rette for multinasjonale forskningsprosjekter som bidrar til bedre kunnskapen om nevrobiologiske mekanismer involvert i motstandskraft eller sårbarhet for miljøutfordringer innen psykisk helse.
Forskningsrådet lyser ut 2 000 000 euro til norske forskere som vil delta i europeisk forskningssamarbeid om fremtidens helse- og omsorgstjenester.
8 millioner euro til å akselerere oppnåelsen av bærekraftsmålene ved å ta resultater fra pågående eller nylig avsluttet forsknings- og innovasjonsprosjekter i bruk. Prosjekter kan være innen politikk/styring, samfunn og økonomi.
Framtida vår avhenger av at vi takler komplekse utfordringer. DUT-partnerskapet møter disse utfordringene gjennom å tilby beslutningstakere i kommuner, næringsliv og sivilsamfunnet verktøy til å muliggjøre nødvendig omstilling.
Formålet med utlysningen er kunnskapsutvikling for å oppnå et skifte til et sunnere og mer bærekraftig kosthold.
Forbedret transnasjonal overvåking av biologisk mangfold og økosystemendringer for vitenskap og samfunn
Partnerskapets første felles transnasjonal utlysning for forsknings- og innovasjonsprosjekter har som tema: "Forvaltning av vannressurser: robusthet, tilpasning og avbøtende tiltak mot hydroklimatiske ekstremhendelser og styringsverktøy".
ERA-NET BlueBio Cofund lyser ut ca EUR 560.000 for å forsterke virkninger og effekter for pågående prosjekter i ERA-NET BlueBio Cofund.
Norske og franske forskere og personer som arbeider med innovasjon, kommersialisering og forskningsadministrasjon kan søke om støtte til et ukelangt opphold i Norge eller Frankrike for å møte forskningspartnere, besøke forskningssentre eller bedrifter og få informasjon om finansieringsordninger.
Søknaden må omhandle en eller flere av krefttypene som er vanskelige å behandle (HTTC), har svært dårlig prognose (5-års overlevelsesrate < 25%) og der overlevelse ikke har forbedret seg betydelig de siste tiårene: kreft i gliaceller i hjernen, spiserør, bukspyttkjertel, galleblære, lever og lunger.
Målet med utlysningen er at ledende forskere etablerer innovative, tverrfaglige og multinasjonale arbeidsgupper som skal bidra til å utvikle bedre helse- og omsorgstilbud for pasienter med nevrodegenerative sykdommer.
Det overordnede målet med utlysningen er å støtte banebrytende nordisk forskning som kan medvirke til bedre velferd blant barn og unge i Norden i etterkant av pandemien. Utlysningen etterspør tema innen utdanning, trivsel, psykisk helse og levekår for barn og unge.
Key Digital Technologies er et europeisk partnerskap under Horisont Europe med fokus på elektroniske komponenter og systemteknologier. Det er et trepartspartnerskap med EU-kommisjonen, industriorganisasjoner og deltakerland.
Forskningsrådet lyser ut 10 millioner til internasjonalt forskningssamarbeid om jord i sammenheng med klima og naturmangfold.
Målet med utlysningen Kulturarv, samfunn og etikk er å fremme forståelsen av forholdet mellom kulturarv og store samfunnsspørsmål gjennom transnasjonale forskningsprosjekter. Utlysningen lanseres senest 8. mars 2022. Det vil være en totrinnsutlysning, der begge trinn, (forprosjekt og full søknad) er obligatoriske. Søkere oppfordres til å følge med på den internasjonale nettsiden for oppdatert informasjon.
Utlysningens formål er å skape kunnskap og løsninger for et bærekraftig og inkluderende fremtidig arbeidsliv i nordisk og/eller nordisk-litauisk sammenheng.
Vi lyser ut 11 millioner kroner til norske partnere i Belmont Forums utlysning om migrasjon og mobilitet.
Utlysningen skal fremme forskning om forebygging innenfor persontilpasset medisin.
Formålet med fellesutlysningen er å fremme samarbeid i de nordiske og baltiske landene innenfor bærekraftig landbruk.
Vi lyser ut 10 millioner kroner til norske partnere i Belmont Forums utlysning om systemer for bærekraftig forbruk og produksjon.
Støtte til forskning og innovasjon gjennom internasjonalt samarbeid som fører til nye produkter, teknologier og strategier som bidrar til netto nullutslipp, og som involverer bruk av trebaserte biomasseressurser på den nordlige halvkule.
Key Digital Technologies er et europeisk partnerskap under Horisont Europe med fokus på elektroniske komponenter og systemteknologier.
Forskere fra 33 land blir invitert til å danne internasjonale konsortier som skal forske for å bevare naturmangfold på land og i havet.
Fremme overgangen til exascale High Performance Computing (HPC) infrastruktur ved å utvikle, eller oppskalere eksisterende parallelle koder som kan ivaretar HPC-brukerbehovene for vitenskapelige applikasjoner som skal løse vitenskapelige, industrielle eller samfunnsmessige utfordringer i årene fremover.
Fremdrift av Lighthouse Exascale-applikasjoner som skal muliggjøre og fremme bruken av kommende exascale og post-exascale High Performance Computing (HPC) infrastruktur for et bredt spektrum av HPC-brukere. Målet er å utvikle, eller oppskalere eksisterende parallelle koder som brukes i dag av ulike forskningsmiljøer, slikt at brukere vil være klare og i stand til å ta i bruk de nye exascale HPC-maskinene som utvikles i årene fremover.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 15. november 2024, kl. 00.52 CET