Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme fornyelse og utvikling i forskningen innenfor alle fag og tematiske områder. Prosjektene skal bidra til viktig ny innsikt i den internasjonale kunnskapsfronten, og kan være med eller uten ambisjoner om anvendelse på kort eller lang sikt.
FRIPRO finansierer både grunnleggende og anvendt forskning som er nysgjerrighetsdreven og dristig. Denne utlysningen retter seg mot erfarne forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
FRIPRO finansierer både grunnleggende og anvendt forskning som er nysgjerrighetsdreven og dristig. Denne utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
FRIPRO finansierer både grunnleggende og anvendt forskning som er nysgjerrighetsdreven og dristig. Denne utlysningen retter seg mot forskere på postdoktornivå som ønsker å tilbringe to år ved en utenlandsk forskningsorganisasjon og det tredje året i Norge.
Digital sikkerhet og suverenitet og neste generasjon dataprosessering/IKT-systemer har særlig prioritet, men utlysningen favner også øvrige IKT-forskningsområder. Forskningsorganisasjoner kan søke om midler.
Formålet med utlysningen er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten innenfor temaene angitt i utlysningen.
Formålet med utlysningen er å gi forskere i starten av karrieren mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt innenfor temaene angitt i utlysningen.
Godkjente forskningsorganisasjoner i samarbeid med offentlig sektor, næringsliv, andre offentlige organisasjoner og/eller private organisasjoner kan søke.Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge kompetanse og kompetansemiljøer som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøene og de som representerer den samfunnsutfordringen det søkes om midler til.
Forskningsrådet lyser ut midler til fire til seks femårige forskningssentre for kunstig intelligens (KI-sentre), innenfor en ramme på 850 millioner kroner. For å kunne sende søknad til denne utlysningen, må det sendes inn skisse innen fristen 7. juni 2024.
Dette er et varsel om en kommende utlysning. Mer informasjon kommer.
Bedrifter og offentlig sektor kan søke.
Formålet med søknadstypen er verdiskaping og fornyelse i næringsliv og offentlig sektor. Prosjektene skal bidra til økt konkurranseevne i nytt og eksisterende næringsliv, styrke omstillingsevne i norsk økonomi og offentlig sektor samt å bedre samspill og kunnskapsoverføring på tvers av aktører.
Formålet med denne utlysningen er å støtte bedrifter som sammen med partnere ønsker å gjennomføre et prosjekt som omfatter forskingsbasert innovasjon og/eller som skal demonstrere ny teknologi.
Offentlig sektor-ph.d. (OFFPHD) skal bidra til økt forskningsinnsats i offentlige virksomheter, økt forskerrekruttering i offentlig sektor og økt samspill mellom akademia og offentlig sektor.
Forskningsrådet skal gjennom Nærings-ph.d.-ordningen bidra til å øke forskningsinnsatsen og den langsiktige kompetansebyggingen i bredden av norsk næringsliv gjennom rekruttering av doktorgradskandidater.
Pilot Helse gir virksomheter i offentlig sektor og bedrifter støtte til ambisiøse og krevende innovasjonsløp sammen med andre relevante samfunnsaktører.
Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke. Mange utlysninger krever samarbeid med næringsliv eller aktører i offentlig sektor.
Formålet med søknadstypen er konsentrert og langsiktig satsing for å styrke og videreutvikle fremragende og nyskapende forsknings- og innovasjonsmiljøer eller for å bygge opp forskningsmiljøer på strategisk viktige områder. Forskningssenter er ramme for utlysing innenfor flere ulike senterordninger som enten skal støtte de beste miljøene og lede til grensesprengende forskning og nyskapende innovasjon eller styrke prioriterte områder.
Forskningsrådet lyser ut midler til opptil tre åtteårige forskningssentre for transportforskning. Sentrene skal bidra til et bedre kunnskapsgrunnlag for myndighetenes planlegging og prioritering frem mot 2050.
Utlysningen er trinn 2 i en to-trinns søknadsbehandling. Trinn 2 er en lukket utlysning og kun søkere som ble kvalifisert på i trinn 1, kan søke. SFI skal styrke innovasjonsevnen i næringslivet gjennom langsiktig forskningssamarbeid mellom forskningsorganisasjoner og bedrifter gjerne også i samarbeid med offentlig sektor.
Godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger kan søke.
Formålet med søknadstypen er å finansiere planlegging av, samarbeid om, koordinering av og formidling fra FoU-aktiviteter. Prosjektene skal for eksempel støtte opp om mobilitet, nasjonale og internasjonale nettverk, publisering, dialog og formidling knyttet til FoU-aktiviteter.
Søk om støtte til strategisk posisjonering av norske interesser i partnerskap under Horisont Europa, og til kompetansesatsing av nasjonal interesse.
Formålet med ordningen er å øke andelen unge forskere som tar et forskningsopphold i utlandet. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren og bidrar til å styrke norsk forskning ved å øke kompetansen, utvikle nettverk og styrker dermed mulighetene for tilgang til den internasjonale forskningsfronten.
Godkjente forskningsorganisasjoner og offentlig finansierte forvaltere av forskningsinfrastruktur som samarbeider nært med norske forskningsorganisasjoner kan søke om støtte til medlemskap i European Open Science Cloud Association (EOSC AISBL).
Søk om støtte så snart et prosjektforslag begynner å ta form og seinest fire uker før EU-fristen. Skal du koordinere et samarbeidsprosjekt, ta kontakt med kontaktperson (NCP) 12 uker før fristen.
Toppfinansiering til doktorgradsstipendiater/forskere som har fått MSCA-stipend for å være ved en utenlandsk vertsinstitusjon, og til forskere som har fått et HFSP Postdoctoral Fellowship.
Midlene skal gå til å støtte prosjektetablering og mobilisering for å utvikle forskningsbasert kunnskap som kan bidra til en bedre og mer effektiv offentlig sektor. Søkere kan være offentlige og ideelle virksomheter.
Gjennom denne utlysningen kan dere søke om støtte til å arrangere konferanser, workshop og seminarer. Arrangementet skal være en møteplass for formidling av forskningsresultater, kunnskapsdeling, utvikling av kunnskapsgrunnlag og/eller generering av vitenskapelig samarbeid. Arrangementet kan være både fysisk og digitalt.
Støtte til formidling og kommunikasjon av forskning som øker folks forståelse for klima, miljø og hav og som gjør det lettere å ta forskningsbasert kunnskap i bruk. Forskningsorganisasjoner, offentlig sektor og næringsliv kan søke.
Vi lyser ut midler til forskningsmiljøer som vil utvikle likeverdig samarbeid med partnere i lav- og lavere mellominntektsland, og søke midler gjennom utlysningen av Kompetanse- og samarbeidsprosjekt innenfor global helse i 2025.
Godkjente forskningsorganisasjoner og offentlig finansierte forvaltere av forskningsinfrastruktur som samarbeider nært med norske forskningsorganisasjoner kan søke støtte til planlegging av eventuell norsk deltagelse i etableringen av forskningsinfrastruktur i ESFRI Roadmap.
Nasjonalt koordineringssenter for forskning og innovasjon innen cybersikkerhet (NCC-NO) lyser ut midler til prosjekter som fremmer Norges digitale resiliens og innovasjon i cybersikkerhetssektoren. Utlysningen er åpen for alle sektorer, men spesielt rettet mot små og mellomstore bedrifter.
Registrering av norske forskningsorganisasjoner, bedrifter og andre virksomheter som deltar i bevilgede prosjekter i europeiske, nordiske og andre internasjonale fellesprogrammer.
Kun deltakere som har fått beskjed fra Forskningsrådet om å bruke denne løpende utlysningen (pro forma søknad) for registrering skal bruke portalen. Alle andre søknader avvises.
Støtte til faglige arrangementer som har fokus på hvordan finansmarkedene fungerer og som bidrar til etisk bevissthet på finansmarkedsområdet. Søknaden må tydeliggjøre relevansen til Finansmarkedsfondets formål.
SkatteFUNN er en rettighetsbasert skattefradragsordning for norske bedrifter. Du kan få skattefradrag for 19 prosent av kostnadene til et forsknings- og utviklingsprosjekt.
Her omtales internasjonale fellesutlysninger hvor Forskningsrådet finansierer sammen med andre land. Søknadsmottaket og søknadsbehandlingen foregår på en annen plattform en våre.
The purpose of this call is to support the future of the health and welfare of terrestrial and aquatic animals through research and innovation and the advancement of fundamental and socio-economic science. This call is open to proposals addressing one of the research topics described in the Call-text document, focusing on either terrestrial and aquatic animals, bee health, or additionally wildlife, where relevant (transmission of diseases of consequence to livestock, or zoonotic diseases).
Chips finansierer forskning, utvikling og innovasjon innen halvlederteknologi og -framstillingsprosesser.
Formålet med utlysningen er internasjonalt samarbeid om forskning og innovasjon for å hindre fragmentering i F&I-landskapet, for slik å nå det overordnet målet om europeisk energiomstilling og et klimanøytralt Europa innen 2050.
Belmont Forum inviterer til internasjonalt samarbeid i sin første utlysning med tema tropisk skog.
Hovedformålet med denne utlysningen vil være design av prekliniske pasientmodeller for kombinasjonsbehandling.
Utlysningens formål er å støtte interdisiplinære, transdisiplinære og/eller tverrsektorielle forsknings- og innovasjonsprosjekter for å identifisere, analysere og forstå transformasjonsprosesser som kan stanse og reversere tap av naturmangfold. Kunnskapen skal bidra til å sikre biodiversitet og økosystemer, så vel som godene vi får fra naturen – gjennom gjennomgripende samfunnsendringer for å begrense og reversere trusler mot naturmangfoldet.
Inntil 31 millioner kroner til bærekraftig omstilling av byer og urbane strøk.
Forskningsrådet lyser ut 10 mill. kroner til norske forskere som vil delta i transnasjonale utprøver-initierte kliniske studier.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 14. november 2024, kl. 19.49 CET