Portefølje for landbasert mat, miljø og bioressurser
Porteføljen dekker forskning og innovasjon om mat, bioressurser, sirkulær økonomi, naturmangfold og miljø.
To nye porteføljer 1/1 2024: Mat og bioressurser og klima og miljø
Fra 2024 er porteføljeinndelingen endret. Noen porteføljer videreføres uendret, mens andre slås sammen eller splittes opp. Mesteparten av portefølje for mat, miljø og bioressurser overføres til portefølje for mat og bioressurser. Den delen som omhandler miljø overføres til den nye portefølje for klima og miljø, sammen med porteføljen for klima og polar og den marine forskningen fra Porteføljen for hav . Inntil nye planer er laget styrer porteføljestyret etter de gamle planene.
Overordnede planer
Porteføljeplan
Porteføljeplanen beskriver investeringsmål, prioriteringer, tiltak og forventede virkninger og effekter av de totale investeringene innenfor porteføljeområdet.
Porteføljeanalyse
Porteføljeanalysen skal være et grunnlag for porteføljeplaner, investeringsplaner og rapportering.
Investeringsplan
Investeringsplanen inneholder planlagte tiltak og utlysninger av porteføljestyrets strategiske midler i den kommende treårsperioden.
Porteføljestyret
Porteføljestyret skal gi strategiske råd om forskning og innovasjon innenfor porteføljeområdet Landbasert mat, miljø og bioressurser, og gi støtte til prosjekter som bidrar til målene som er satt for porteføljen. Medlemmene er:
Anne Ingeborg Myhr, GenØk – Senter for biosikkerhet, Tromsø, styreleder
Karen Johanne Baalsrud, Mattilsynet, Oslo
Aasmund Bunkholt, TreFokus AS, Oslo
Göran Ericsson, Sveriges Lantbruksuniversitet, Sverige
Audun Korsæth, NIBIO, Viken
Marit Kjeldby, Miljødirektoratet, Oslo
Stig A. Larssæther, NTNU, Trondheim
Katrine Røed Meberg, Norsk gartnerforbund, Oslo
Camilla Sandström, Umeå universitet, Sverige
Nina Glomsrud Saxrud, Landbruksdirektør hos fylkesmannen i Oslo og Viken, Drammen
Eirik Selmer-Olsen, TINE, Oslo
Mange av prosjektene i porteføljen inngår også i andre porteføljer. Størst overlapp er det med disse porteføljene:
Kontakt
Tidligere dokumenter
Ser du etter sakslister, møtereferater og protokoll for 2023 eller tidligere? Send e-post til post@forskningsradet.no for å få tilsendt dokumentene.
Aktuelt, Portefølje for landbasert mat, miljø og bioressurser
Fant ingen aktuelle sider
Relaterte prosjekter som har fått midler fra Forskningsrådet
- Artikkel
Forsking i alle ledd gir internasjonal vekst og suksess
Det blir forska i alle avdelingar i produksjonsbedrifta Orkel AS. Dette er ein grunn til den internasjonale suksessen deira.
- Artikkel
Hva skal dyrene våre spise i fremtiden?
Kan insekter, tang og treverk bli framtidens dyrefôr? Med støtte fra Forskningsrådet skal forskere og ulike sektorer i næringslivet jobbe sammen for å finne nye og bærekraftige løsninger på fôr, som kan imøtekomme fremtidens vekstambisjoner i havbruksnæringen og sikre fôr til husdyr i jordbruket. Støtten vitner om å ha truffet blink.
- Artikkel
Forskning for fremtidens nullutslippsgård
De vil ligge i front med nye klimaløsninger og bli landets første nullutslippsgård. Derfor samarbeider Mære landbruksskole med forskere i sitt nye innovasjonsprosjekt.
- Artikkel
Innovasjonsprosjekt i næringslivet – fra avslag til suksess
Bedriften Fiskher AS fikk i fjor avslag på sin søknad om innovasjonsprosjekt for næringslivet, men ved neste forsøk ble det tilslag. Hva gjorde de for å nå opp?
- Artikkel
Satser på bærekraftig næringsutvikling på Svalbard
Lokalstyret i Longyearbyen har fått støtte fra Forskningsrådets regionale satsing for å øke verdiskaping, konkurransekraft og omstillingsevne, basert på Longyearbyens unike muligheter og utfordringer.
- Artikkel
Bedre katastrofevarsling med innovasjonsmidler
Når katastrofer rammer gjelder det å få varslet folk raskest mulig. Bedriften Paneda utvikler et nytt system som gjør det mulig å varsle befolkningen lynraskt på mange ulike måter. Takket være midler fra innovasjonsprosjekt i næringslivet kan varslingssystemet bli tilgjengelig for hele Norge og flere andre land.