Spør KI-samtaleroboten vår

Jobbe i Forskningsrådet: Brenner for at kunnskap fra forskning skal deles og tas i bruk

For Kaja er jobben mer enn bare arbeidsoppgaver – det er en lidenskap. Les om hvordan hun balanserer familie, dans, konsertopplevelser og ansvar for Senter for fremragende forskning (SFF) i sin rådgiverrolle i Forskningsrådet.

Mørkhåret dame med svart hvit stripete bluse sitter på et møterom og ser på datamaskinen sin

Navn:   Kaja Kvaale
Stilling: Seniorrådgiver, Banebrytende forskning

Er du samfunnsengasjert? Se hvordan Forskningsrådet gjør verden litt bedre for alle. Kaja Kvaale forteller om hvordan det er å jobbe i Forskningsrådet.

Hvorfor jobber du her?

– Jeg ble tiltrukket av stillingsutlysningen, som føltes som den var skreddersydd for mine interesser og karriereønsker. Forskningsrådet gir meg muligheten til å jobbe med forskning utenfor akademia, noe jeg alltid har ønsket. Dessuten hadde jeg allerede vurdert Forskningsrådet som en naturlig arbeidsplass dersom jeg skulle forlate Universitetet i Oslo (UiO).

Jeg er utrolig glad for at jeg søkte på stillingen! Jeg skryter av jobben min hver gang noen spør, og jeg ser faktisk frem til å dra på jobb hver eneste dag.

Hvordan ble du kjent med Forskningsrådet?

– Eksternfinansiering var noe av det jeg jobbet med i forskningsadministrasjonen ved UiO i åtte år, og da var Forskningsrådet den viktigste finansieringskilden. Jeg har opp gjennom årene også deltatt på flere kurs i regi av Forskningsrådet, blant annet mange nyttige Horisont Europa-kurs. I tillegg er doktorgraden min finansiert av Forskningsrådet.

Hvordan vil du beskrive arbeidsoppgavene dine for noen som ikke jobber i Forskningsrådet?

– Jeg jobber primært med å utvikle og fremme grunnforskning i Norge, spesielt innen fagkretsen humaniora og samfunnsvitenskap. I tillegg har jeg ansvar for utlysning, søknadsbehandling og oppfølging av Senter for fremragende forskning (SFF). SFF er det høyeste nivået en toppforsker kan oppnå i Norge, og det har vært avgjørende for forskere som Moser-duoen.

Hva liker du best med jobben din?

– Jeg elsker å bidra til å utvikle forsknings-Norge og løse samfunnsutfordringer ved hjelp av forskning. Her i Forskningsrådet har jeg varierte oppgaver som gir meg muligheten til å fordype meg i det jeg brenner for, samtidig som jeg lærer om andre områder. 

Og selvfølgelig menneskene – det gode miljøet og inkluderingen jeg allerede har opplevd.

Hva har overrasket deg mest ved Forskningsrådet etter at du startet?

– Den store variasjonen i oppgaver og mennesker jeg jobber med. Jeg er nysgjerrig og engasjert, så dette mangfoldet ser jeg på som veldig positivt. 

Hybrid arbeidshverdag og åpent landskap har også overrasket meg – jeg trives godt med det!

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg elsker å danse – zumba og hip-hop to ganger i uken, så lenge det ikke kolliderer med familieaktiviteter. Musikk (nesten alle sjangre) er også en stor del av livet mitt. Jeg kjøper gjerne konsert- og festivalbilletter for å oppleve band og artister jeg er glad i.

Ledige stillinger

Søknadsfrist
31. jul.
2025
Søk nå

Vi søker en konsulent/seniorkonsulent i fast stilling til å være med å bygge opp vår nye kundeservice-satsing

Vi er i gang med å etablere en ny og framtidsrettet funksjon for kundehenvendelser. Nå bygger vi opp nye prosesser og organisering, støttet av et moderne supportverktøy (ServiceNow). Målet er å gjøre det enklere for eksterne å komme i kontakt med oss – og samtidig gjøre arbeidsdagen bedre for ansatte.  Derfor blir du en nøkkelperson i arbeidet med å profesjonalisere og strukturere hvordan vi håndterer alle typer eksterne henvendelser. Du blir bindeleddet mellom avdelingene i Forskningsrådet og brukerne våre – fra de som vurderer å søke om midler, til prosjektledere, journalister og politikere.  Din innsats blir avgjørende for at vi skal kunne gi god kundeservice og svare riktig og effektivt – hver gang. 

Bli oppdatert når nye stillinger legges ut:

Abonnér på stillinger

Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. juli 2025, kl. 20.09 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.